Bild på UFO

Kontakt


Annika Wik arbetar med forskning och kunskapsutveckling inom film och samtidskonst. Som frilans vilar hennes verksamhet på fyra ben: forskning, utvecklingsprojekt för samverkan mellan kultur och näringsliv, publika evenemang samt lärande. På projektbasis går hon in i verksamheter där hon använder sin erfarenhet av forskning, undervisning och att förena teori och praktik. I samspel med uppdragsgivaren lyfter hon frågeställningar och gör fördjupande studier och analyser som sedan kan prövas och förankras i verksamheten. Bland uppdragsgivarna finns bland andra Svenska Filminstitutet, Film Capital Stockholm, Statens konstråd och Kulturförvaltningen, Stockholms Läns Landsting.

Hon har en doktorsexamen från Filmvetenskapliga Institutionen, Stockholms universitet (2001), där hon har forskat och undervisat, 1996-2012.

Tidigare har hon, sedan 2007, arbetat med idé och verksamhetsutveckling för MAP, Mobile Art Production, där hon 2010 utvecklade en forskningsplattform och arbetade som forskningsansvarig fram till och med 2012. 2010-2013 var hon del av forskningsprojektet Trust and the Unfolding Dialogue, konstnärlig forskning kring och med konstnären Esther Shalev-Gerz, som var förlagt till Akademi Valand i Göteborg och finansierat av Vetenskapsrådet.

Annika Wik undervisade på Institutionen för bild- och slöjdpedagogik 2016-2019 och ansvarade för kursmomentet videokonst i kursen Fotografiens och videokonstens historia 2010-2018 på Konstfack i Stockholm. Hon är en ofta anlitad föreläsare i både film- och konstsammanhang.

Hon är redaktör till böckerna Imagining the Audience. Viewing Positions in Curatorial and Artistic Practice (2012) och Rörlig konstproduktion / Mobile Art Production (2010).

Annika Wik har suttit i flera styrelser: Doc Lounge Stockholm, Doc Lounge Network och Poste Restante. Annika Wik är ordförande i styrelsen för Stiftelsen Filmform.


Kontakt

Annika Wik

Hälsingegatan 14-16

113 23 Stockholm


+46 736 63 58 45

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


AnnikaWik

Foto: Anders Thessing